tisdag 15 januari 2013

Vad är egentligen en så kallad mediabänk?

I samband med att man letar efter en tv bänk eller liknande att ställa sin tv på, kan man komma i kontakt med termen mediabänk. Men vad är egentligen en mediabänk, och hur skiljer sig en mediabänk från en vanlig tv bänk?

Kort sagt kan man säga att en tv bänk endast är avsedd för en tv, då detta var det folk hade när tv bänkarna från början började säljas. Idag har ju de flesta dock inte bara en tv, utan även olika sorters boxar för att titta på tv, en DVD spelare, en bluray spelare,spelkonsoler och mycket annat, vilket gör att det kan vara svårt att ställa allt det man har för att se på medier och spela, och allt vad man nu vill göra på en vanlig tv bänk. Därför har möbeltillverkare börjat tillverka vad de kallar för mediabänk, där även annat än tv:n kan ställas.

En mediabänk har med andra ord mer utrymme och flera olika fack än en vanlig tv bänk, vilket gör att man har olika, specialdesignade utrymmen för andra prylar som kan behöva stå i närheten av tvn, i regel för att de används samtidigt som tvn, eller ihop med tvn. 

Är alla mediabänkar då likadana? 


Absolut inte. Precis som när det gäller alla andra möbler har den som vill skaffa en mediabänk massvis med alternativ att välja mellan. Bland annat kan det antal fack man har för olika prylar skilja, storleken på mediabänken likaså, samt det material som bänken är gjort av. Man bör därför alltid jämföra olika varianter med varandra, tills man hittar den mediabänk som passar de egna behoven bäst på alla vis.

Vart kan man då köpa en mediabänk? 


Eftersom mediabänkar blivit så populära under senare år kan man köpa dem i de flesta möbelbutiker och möbelvaruhus numera. Dessutom finns det många nätbutiker med möbelinriktning som säljer dem, t.ex. The Sofa Store, som är ett av de mest populära valen för detta. Via sökmotorer kan man dock även hitta massvis med andra nätbutiker som säljer mediabänkar, så att leta på nätet är alltid att rekommendera!